26/10/2014
COLD AVOCADO SOUP AND OTHER BRUNCH FAVORITES
Pehmoinen avokadokeitto on vilahdellut täällä pariin otteeseen aikaisemminkin, kyseessä on nimittäin oma luottoalkuruokani. Soppaa voi tarjoilla yhtä hyvin lämpimänä tai kylmänä ja se on ällistyttävän helppo ja nopea valmistaa.
Ohje menee kutakuinkin seuraavasti: Kiehauta puolisen litraa kasvislientä. Kuori ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä kaksi avocadoa ja kaada lientä joukkoon sen verran, että koostumus on sopivan juokseva. Lisää loraus kermaa, roiskaus limemehua ja ripaus yrttisuolaa. Siinäpä se!
Muita kestosuosikkeja pöydässä: pikkupiirakat ja munavoi ja hedelmäsalaatti kermavaahdolla. Lohipiirakkaa kokeilin ensimmäistä kertaa, joten sitä ei voi vielä nostaa klassikkolistalle, vaikka makoisaa olikin. Mitä te himoitsette eniten omaan aamupala-/brunssipöytäänne?
You may have noticed a cold avocado soup a couple of times in my blog earlier - it is one of my favorite appetizers and so easy to make: Prepare approximately half a liter of vegetable broth. Peel two avocados and mash them with blender. Add vegetable broth little by little until the soup texture is smooth. Add a dollop of cream, a little bit of lime juice and a pinch of herb salt. And it's ready!
Pitänee kokeilla tuota keittoa! :) Vielä en ole oikein löytänyt avokadolle mitään ruokalajia, josta tykkäisin. :)
ReplyDeleteKokeile ihmeessä! Tuo on niin simppeli, että jo periaatteessa tykkä avokadon mausta, niin pitäisi upota.
DeleteIhanalta näyttää, kiitos ihanasta keitto-ohjeesta, pitää kokeilla. Ihanaa sunnuntai-iltaa!
ReplyDeleteSamoin sinne! :) Toivottavasti maistuu!
DeleteKaunista kuten aina! <3 Keitto menee ehdottomasti testiin! Kelpaako jo vähän pehmentynyt avokado joka esim. pastaan on jo liian vanha? Yksi sellainen olisi jo tuossa keittiössä odottamassa... ;)
ReplyDelete-piia
Kiitti Piia <3 <3 Varmasti kelpaa, itse survaisin tähän viimeksi vähän liian kovat avokadot ja hyvää tuli siitä huolimatta.
DeleteTälle avokado -narkkarille menee kyllä testaukseen. Sitä en vanno, että uhmaikäistä saan syömään vihreää soppaa, mutta jääpähän itelle enemmän ;D
ReplyDeleteNyt kuulostaa siltä, että saatat tykätä tuosta! On ehtaa tavaraa.
DeleteThat brunch looks really yummy. Never have tried avocado in soup, just as a sauce...will take note...
ReplyDeleteYou should! That is so good! :)
DeleteNäyttää herkulliselta! :) Saanko kysyä; mistä on se elefantti-kulho? :)
ReplyDeleteMoikka Nina! Saa kysyä! Löysin fanttikulhot taannoiselta Portugalin reissulta paikallisesta lahjatavarapuodista.
DeleteOli aivan superhyvää, onneks ähky sitten laantui illaksi :D Kiitos vielä ja nähään viikonloppua meillä! Mitähän brunssia sitä ite kehittelis.. Tässä mun postaus teiltä:
ReplyDeletehttp://rawdesignblog.blogspot.fi/2014/10/home-of-pastel-details.html
Haha, joo meilläkin paukku navat iltaan saakka. :D Kiitos todella kivasta postauksesta, kohta nähään taas!
DeleteTulinkin tänne rawdesign-blogista kurkkaamaan lisätunnelmia! Lempeä tunnelma teidän kodissa, tykkään! :) Brunssi/aamupalapöytään toivon aina croissanteja ja marmeladia. Olen sokerihiiri, joten mikä tahansa makea pannukakuista pirtelöön on bonusta. Ja kiitos avokadokeittoreseptistä, lähtee testiin!
ReplyDeleteVoi kiitos! :-) Jooo croissanteista postasinkin ihan muutama postaus takaperin, omia suosikkeja myös! Mää muuten unohdin ne tästä kattauksesta! :D Täällä toinen sokerimonsteri.
Delete